Houtwerk beitsen of oliën

Onbehandeld hout wordt na verloop van tijd vuil en gaat verkleuren. Een transparante vernis voor hout binnen zorgt ervoor dat de originele houtkleur en tekening bewaard blijft en zelfs geaccentueerd wordt. Door het hout te voorzien van een degelijke beschermlaag wordt het beter onderhoudbaar en blijft het egaal van kleur.
Zeker bij een parket, houten vloer of een trap die onderhevig is aan heel wat verkeer moet goed beschermd worden met een slijtvaste vernis zoals bv Pura Natura. Wees niet te spaarzaam bij het aanbrengen van vernis op deze vlakken. Meer info zie pagina's parket behandelen of trap behandelen.

Onder de vernis kan je kiezen voor een kleurbeits zoals waterbeits of synthetische houtbeits om je hout een andere look te geven. Een waterbeits blijft wat meer aan de oppervlakte liggen. Beitsen zijn beschikbaar in alle mogelijke kleuren.

Let op! Een houtbeits is enkel toepasbaar op onbehandeld hout. Bij het kleur kiezen van de beits speelt de houtkleur ook een belangrijke rol. Zet altijd eerst een kleurstaal!

Close