Dak behandelen

Bij een prachtig geschilderde gevel hoort een onberispelijk dak. Ontmossen, fixeren en schilderen of kleurloos behandelen. Vooral kunstleien en betonpannen aan de noordkant en licht hellende daken zijn gevoelig voor mosgroei. De verwering zet zich door, het dak oogt niet meer mooi, het vocht komt onder de pannen en de isolatiewaarde van het dak vermindert. Met Fungex ontmossingsproduct en leienverf kan je het probleem aanpakken! We starten met het ontmossen.

Ontmossen:
- Alvorens te ontmossen, koppel indien mogelijk de waterafvoer van de regenopslagtank los om te vermijden dat straks het vuil en het mos in de tank komt.
- Spuit het dak in met Fungex en laat dit min. 24 uur inwerken. Indien het mogelijk is, laat je dak enkele weken in Fungex staan zodat het zeker goed tot de kern kan indringen en het mos kan vernietigen. Laat de regen de rest van het werk doen en je dak schoon maken.
- Indien je snel wilt schilderen, spuit dan eerst grondig schoon met een hogedrukreiniger. Let er op het vuil onder de randen mee te verwijderen.

Fixeren:
- Grondlaag: Eerst Epofix aanbrengen en laat deze min. 6 uur drogen.

Schilderen of kleurloos afwerken:
- Afwerkingslaag: 2 lagen Leienverf met borstel en rol of airlesstoestel. Zeker goed de randen meespuiten of schilderen.
 

Veilig en efficiënt werken. Je kan bij ons terecht voor een breed gamma apparatuur en hulpmiddelen: hogedrukreiniger, spuitmateriaal, stellingen, hoogwerker enz. Met de nodige uitleg over de werking ervan.

Close