FAQ

Water- of solventgedragen verf? Watergedragen verven zijn minder belastend voor het milieu en minder schadelijk voor de gezondheid. Kies daarom zoveel mogelijk voor watergedragen verf. Verven op waterbasis drogen sneller en zijn gevoeliger aan weersomstandigheden. Een zekere temperatuur is noodzakelijk voor een goede droging. Solventgedragen lakverven hebben een langere open tijd en zijn iets gemakkelijker te verwerken. Ze zijn gevoeliger aan verkleuring maar presteren voor bepaalde toepassingen nog iets beter dan watergedragen verven.  

Kunnen alle materialen geschilderd worden? Op enkele uitzonderingen na, kunnen zowat alle materialen geschilderd worden mits een goede voorbereiding en de juiste grondlaag. Definieer eerst zo goed mogelijk het te schilderen materiaal. Dan kunnen we verder zoeken naar een verfsysteem die geschikt is voor de ondergrond en de staat waarin het zich bevind. Niet alle materialen kunnen geschilderd worden met eender welke verf!

Wat is fixeren? Verpoederde of onvaste ondergronden zijn een slechte basis om te overschilderen. Een behandeling met een fixeermiddel verstevigt deze ondergronden zodat je ze probleemloos kunt overschilderen.

Close