Overschilderbaar vliesbehang plaatsen

Plaatsen en afwerken van overschilderbaar vliesbehang in 10 stappen
Zorg ervoor dat je alle nodige materiaal bij de hand hebt: Een scherp cuttermes, potlood, rol om mee in te lijmen, behanglineaal, aandrukspatel of aandrukrol, plooimeter, laser of waterpas, emmer en spons

1. Zorg dat de muur volledig in orde staat en de gepaste grondlaag heeft gehad om op te behangen.

2. Leg het benodigde aantal stroken vlies klaar en zorg er voor dat die op de juiste lengte gesneden zijn (muurhoogte + 5 à 10cm extra).

3. Bepaal met een loodlijn de aanvangsplaats op de muur die je wil behangen. Om onrechte hoeken op te vangen zorg je dat je 5 cm over hebt in de binnenhoek.

4. Lijm de muur in met universele wandlijm, ongeveer een rolbreedte verder dan de breedte van de behangbaan. Breng voldoende lijm aan en verdeel die zo egaal mogelijk.

5. Breng een eerste strook aan van het vlies in de natte lijmlaag en druk goed aan. Gebruik hiervoor een aandrukspatel of aandrukrol zodat alle lucht zeker verdwenen is van onder het vlies.

6. Lijm de muur in om de volgende baan te behangen. Zorg er voor dat de volgende behangbaan klaar ligt zodat de eerder aangebrachte lijm niet aandroogt.

7. Breng de volgende behangbaan stotend aan: schuif de nieuwe baan tot net tegen de vorige.

8. Snij de overschotten af met een scherp cuttermes en verwijder overtollige lijm met een licht vochtige spons.

9. In de binnenhoeken van de kamer wordt het vlies doorgesneden en pas na het aanbrengen van de eerste laag verf opgespoten met overschilderbare acrylaatkit.

10. Laat het vliesbehang 24 uur drogen alvorens te schilderen. Werk af met muurverf naar keuze.

Close