Kleurtrend van het jaar

Kleurtrends van het jaar 2020

Meet... Classic Blue, volgens kleurenspecialist Pantone uitgeroepen tot hét kleur van 2020.

Meet... Natural Blossom, Original Gold, Exploring Emerald, More Red = het ideale kleurenpalet voor 2020.
Kleuren geïnspireerd door de natuur: aardse, rustige en warme tinten. Echt iets voor romantische zielen!

 

  

 


Kleurtrends van het jaar 2019

Meet... Living Coral, Holy Terra & Crafted Pink: Een trend van duurzame en warme verfkleuren gelinkt aan de natuur. De kleuren van 2019 stralen vooral warmte en pit uit. Met natuurlijke aardetinten creëer je een tijdloze sfeer in je woonkamer. Combineer een accentmuur met bijpassende off-white verfkleuren om deze te versterken.
In 2019 staat er een mix van warm, positief, expressief en intrigerend in het kleurenboek. De warme, zachte en sfeervolle kleur koraal kan je in elk stukje alledaags leven gebruiken. Bij de inrichting van je woonkamer, maar ook de hal of slaapkamer. 
 

    

 


 

Kleur van het jaar 2018 - Blue Universe

Deze trendkleur is een combinatie van donkerblauwe en groene tinten met het veelzijdige karakter van een kameleon. Precies door dit mysterieuze kantje doet ze denken aan oneindige dieptes in de ruimte. Blue Universe inspireert. Alhoewel deze nieuwe trendkleur zijn inspiratie haalt uit het historische en vooral het mysterieuze aspect van the dark ages, past het middeleeuwse tegelijk perfect in de huidige tijdsgeest. De laatste jaren is er een duidelijke evolutie naar de meer donkere kleuren. Alternatieven zoals bruine, blauwe of groene tinten genieten ruimschoots de voorkeur op het monotone zwart. Dit als tegenreactie op de ietwat negatieve gevoelswaarde die zwart in zich kan hebben. De nieuwe trendkleur kan een eyecatcher zijn in je interieur, maar kan evengoed je huidige look ondersteunen of slechts een subtiele touch meegeven.

 

Close