Houtwerk

Er is een groot aanbod aan verschillende afwerkingslagen, afhankelijk van de glansgraad en kwaliteit.

Onbehandeld hout wordt na verloop van tijd vuil en gaat verkleuren. Een transparante vernis voor hout binnen zorgt ervoor dat de originele houtkleur en tekening bewaard blijft en zelfs geaccentueerd wordt. Door het hout te voorzien van een degelijke beschermlaag wordt het beter onderhoudbaar en blijft het egaal van kleur.
Zeker bij een parket, houten vloer of een trap die onderhevig is aan heel wat verkeer moet goed beschermd worden met een slijtvaste vernis zoals bv Pura Natura. Wees niet te spaarzaam bij het aanbrengen van vernis op deze vlakken. Meer info zie pagina's parket behandelen of trap behandelen.

Onder de vernis kan je kiezen voor een kleurbeits zoals waterbeits of synthetische houtbeits om je hout een andere look te geven. Een waterbeits blijft wat meer aan de oppervlakte liggen. Beitsen zijn beschikbaar in alle mogelijke kleuren.

Let op! Een houtbeits is enkel toepasbaar op onbehandeld hout. Bij het kleur kiezen van de beits speelt de houtkleur ook een belangrijke rol. Zet altijd eerst een kleurstaal!

Hout dekkend schilderen is mogelijk in alle kleuren. Onbehandeld hout geef je eerst een aangepaste primer en daarna 2 lagen afwerking om een goede bescherming te garanderen. De primer kan reeds aangekleurd worden in het gewenste kleur.

Een plafond met verniste houten planchetten lijkt voor sommige mensen wat ouderwets maar men ontziet het om alle planken volledig af te schuren tot op het ruw hout en te schilderen. Goed nieuws! Met een Multiprimer aan te brengen op deze planchetten hoef je geen uren te schuren. Was de ondergrond eerst grondig af met Economic Cleaner en een schuurlapje Scotch Brite, en breng dan meteen je Multiprimer aan in de gewenste kleur. Met daarna nog een afwerkingslaag aan te brengen zoals Aquatura Pu Top Mat, Pu Top Satin of Pu Top Gloss is de klus geklaard en heb je een volledig getransformeerd interieur.

Close