Glansgraad

Vraag: Mat, satijn, glanzend of iets tussenin?

Hoe hoger de glans, hoe beter de afwasbaarheid. Glanzende verven zijn uitstekend reinigbaar en geven het oppervlak een zekere diepte.
Hoe hoger de glans, hoe meer oneffenheden in de ondergrond geaccentueerd worden. Glanzende verven vereisen een zeer goed voorbereide ondergrond.
Kies een matte afwerking voor je plafond om eventuele oneffenheden te verdoezelen. Bepaalde kleuren en bepaalde ruimtes ogen ook mooier in matte verf.
Satijnglans is beter in onderhoud en sterk aan te raden voor muren.

Badkamer
--> Hoog satijn: In een badkamer of een natte berging raden wij aan om te werken met Resacryl. Dit is een uitstekend reinigbare verf voor vochtige ruimtes met extra anti schimmel product. Deze verf mag je gebruiken zowel op het plafond als op de muren. 

Keuken of hal
--> Hoog satijn: In een keuken of een hal met veel verkeer kies je best voor een goed reinigbare satijn kwaliteitsverf zoals een Acrylon Satin of Optisatin.

Slaapkamer of living
--> Soft mat of mat: In een slaapkamer of living kan je je verf kiezen naargelang het gewenste effect. Wens je een glanzende afwerking omdat je de muren graag ziet shinen, dan is dat ook geen probleem. Doorgaans kiest men voor een Softmat of Topsilk voor de muren. Nog steeds goed reinigbaar en met een mat uitzicht. Men kiest in een slaapkamer of leefruimte vaak nog voor een accentmuur. Afhankelijk van het kleur kan deze ook mooier ogen in een matte verf. 

Buitenmuren
--> Hoog satijn of glanzend: Voor een buitenmuur raden we aan te kiezen voor een hoog satijn verf zoals Sublisatin of Acrylon Satin. Staan er veel bomen in de buurt of heb je snel last van groenaanslag? Kies dan hier ook voor de Resacryl afwerking met extra fungicide. Of een glanzende verf zoals Acrylon Gloss. Er bestaan ook matte gevelverven zoals Sublimat en Resacryl Veloute, maar hou er rekening mee dat deze het vuil meer opnemen en sneller onderhoud vergen. 

 

Close