Houtwerk

Hout is een duurzame investering waar je lang van wil genieten. Laat je het hout onbeschermd, gaat het verweren door blootstelling aan zon en regen. Het kleurt grijs door de vorming van blauwschimmel aan het oppervlak. De levensduur van je hout zal sterk afnemen! Laat nieuw geplaatst hout dus zo snel mogelijk behandelen.

Verf, olie of een buitenbeits? Wij helpen je bij het kiezen van de beste behandeling voor jouw hout.

Om een goed en degelijk eindresultaat te bekomen is een goede voorbereiding van de ondergrond essentieel. Afhankelijk van deze ondergrond kan je weten indien er een nog een grondlaag moet geplaatst worden of men rechtstreeks met een afwerkingsverf mag schilderen. Hou steeds rekening met de weersomstandigheden en zorg voor een voldoende laagdikte.

Hout schilderen:
   Onbehandeld hout
Het hout moet voldoende uitgedroogd zijn om te kunnen schilderen. Schuur het hout droog in de richting van de houtvezel. Breng een grondlaag aan (op solventbasis of watergedragen). Wanneer deze laag voldoende gehard is, schuur het oppervlak lichtjes waar nodig en ontstof. Hierna maak je alle openstaande voegen, kieren of barsten dicht met overschilderbare kit zodat vocht niet kan indringen. Als afwerking breng je 1 of meerdere eindlagen aan met een verfsysteem naar keuze.

   Geschilderd hout
Controleer vooraf de hechting van de bestaande verflagen met de hechtingstest. Loszittende delen moeten verwijderd worden. Bij geschilderd hout in goede staat volstaat het om lichtjes te schuren met een schuurlapje in afwaswater met economic cleaner tot het hout mat staat en goed ontvet is. Intacte verflagen hoeven niet volledig weggeschuurd te worden. Hierna mag je meteen afwerken met een verfsysteem naar keuze.

Opgelet! Elke houtsoort heeft een eigen karakter en kan op een andere manier reageren. Breng een bezoek aan onze winkel voor een aangepast advies.

Hout dekkend, transparant of halftransparant oliën
   Ramen - Tuinhuis - Veranda
Cetol dekkende olie: Dekkende olie verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren.
Woodair Classic / Woodair Hydro: Hout blijft zichtbaar doorheen een waas van kleur naar keuze of kleurloos. 

   Tuinafspanning - Carport - Dakoversteken - Cederhout - Gevelbekleding 
Woodoil Classic: Deze olie vormt geen film en beschermt het hout tegen weersinvloeden en vergrijzing en heeft daarom een minder kritische voorbereiding nodig. Woodoil Classic bevat bovendien extra uv-absorbers en biedt meer weerstand tegen schimmelvorming. Reinig de ondergrond zeer grondig en laat het hout bij een natte reiniging volledig uitdrogen. Even tussenschuren, en breng de Tuinolie rechtstreeks aan op het gereinigde hout tot verzadiging. Breng na droging een tweede laag aan. Woodoil Classic is verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren: transparant of halftransparant.

 

Houtwerk Exterieur Dekkende Olie
Houtwerk Exterieur
Houtwerk Exterieur
Houtwerk Exterieur Cederolie
Houtwerk Exterieur Tuinolie
Houtwerk Exterieur Cederolie
Houtwerk Exterieur Tuinolie
Houtwerk Exterieur Satilux Extreme Wit en Tuinolie
Houtwerk Exterieur Dekkende Olie
Houtwerk Exterieur Cederolie
Houtwerk Exterieur Tuinolie
Houtwerk Exterieur Tuinolie
Close