Polybeton schilderen

Schilderen van een onbehandelde betonvloer is mogelijk in alle kleuren maar vergt een goed voorbereide ondergrond. Voor een aangepast advies helpen wij u graag verder in onze winkel.

Werkwijze:

  1. De beton moet ruw genoeg zijn om een goede hechting van de verf te garanderen. Bij een gladde polybeton is het noodzakelijk de vloer eerst met verdund zoutzuur te behandelen als middel om de poreusheid van de vloer te controleren. Dit in een verhouding van 1 op 20 delen water. De curing compound op een gepolierde beton moet volledig weg zijn.
  2. De vloer grondig ontvetten en reinigen met Economic Cleaner en naspoelen met zuiver water.
  3. Breng een grondlaag Epofix aan. Dit is een kleurloze tweecomponenten fixeerlaag.
  4. Werk af met 2 lagen Durofloor. Dit is een slijtvaste tweecomponenten vloercoating op basis van polyurethaanharsen te verkrijgen in alle mogelijke kleuren voor binnen. Lichtjes schuren tussen 2 lagen met een Scotch Brite schuurlapje is aangewezen. Bij voorkeur binnen de 24 uur de tweede laag aanbrengen. De coating is begaanbaar na 2 dagen en krijgt zijn volledig hardheid na 7 dagen.
     

In het geval van een kelder of gesloten ruimte is het aan te raden om de vloer af te werken met Aquafloor, een tweecomponenten vloerverf voor binnen op waterbasis.

Close