Rotatieve Schuurmachine

De Woodboy is te gebruiken als laatste stap bij het schuren na het gebruik van de bandschuurmachine en de randschuurder. Bij grote niveauverschillen of gebogen plankenvloer is schuren met een Woodboy zeer tijdrovend en niet aan te raden. In dit geval stapt men best eerst over naar de bandschuurmachine om vlot te nivelleren.

De woodboy kan ook gebruikt worden met een witte pad om vloeren te schrobben, met de beige pad om een vloer in te oliën en te waxen, of met een wollen kussen om boenwas op te boenen.
Er bestaan ook andere specifieke schijven naargelang de toepassing. Vraag hier meer info.
 

Gebruik:

 • Leg de machine plat op de vloer en breng de aandrijfplaat in de bajonetsluiting VASTMAKEN=NAAR LINKS DRAAIEN, LOSMAKEN=NAAR RECHTS DRAAIEN (zie figuur 1)
 • ALTIJD ZWARTE PAD ALS TUSSENSCHIJF GEBRUIKEN. (Eerste keer? Leer het juiste gebruik van de machine in het midden van de vloer met de zwarte pad alleen, zonder schuurschijf.)
  Leg een schuurschijf op de zwarte pad. Naargelang de aard van de werken de juiste korrel kiezen. Verdubbel nooit van korrel (vb: spring niet van een korrel 40 naar een korrel 100 maar neem eerst een 60 of 80 tussen)
 • Stel de juiste hoogte in: De lange trekker voor de hoogteregeling (zie figuur 2) indrukken en het machinestuur loslaten ter hoogte van het dijbeen – “klik”
 • De dubbele trekker aan het handvat dient om de Woodboy op gang te brengen. Terzelfder tijd dient de gele veiligheidsknop, aan de onderzijde van het handvat, ingedrukt te worden.
  Niet bij alle toestellen is er een gele knop aanwezig.
 • Bij de start de aandrijfplaat plat op de vloer positioneren en het machinestuur tegen het dijbeen laten rusten. Starten en vervolgens de machine zig/zag over de vloer laten gaan (van links naar rechts).
  MACHINE NAAR RECHTS STUREN = STUUR ZEER LICHTJES OMHOOG TREKKEN.
  MACHINE NAAR LINKS STUREN = STUUR ZEER LICHTJES OMLAAG DUWEN. (zie figuur 3)
 • Mogelijkheid tot machineverzwaring voor moeilijke schuurkarweien met een extra gewicht van 10kg.
 • Bij verlies van controle, nooit proberen met kracht alleen de machine in bedwang te houden. Onmiddellijk de schakelaar aan het handvat loslaten en het toestel valt ogenblikkelijk stil.
   

In geval van defect of niet goed functioneren, onmiddellijk uw verhuurder contacteren. Alleen de verhuurder mag een eventuele panne herstellen en de machine afstellen.

Close