Voordelen van houten lamellen

Puur natuur

Met houten lamellen haal je écht de natuur binnen. Ze passen volledig in de huidige botanische trend waarin we verzot zijn op natuurlijke elementen. Ze hebben een warme en klassevolle uitstraling waardoor je je interieur extra gezellig maakt. 

Isolerende functie

Houten lamellen hebben bovendien een isolerende functie. In de zomer houdt het hout de warmte buiten en vice versa in de winter. Een lagere energierekening is verzekerd.

 

Eenvoudig onderhoud

Houten lamellen zijn heel snel en gemakkelijk te onderhouden. Je doet ze volledig dicht en gaat er dan overheen met een microvezeldoek om te ontstoffen of een licht vochtige doek om te reinigen. Daarna draai je de lamellen in de andere richting en doe je hetzelfde. Beide zijden zijn weer proper!

Regelbaar

Nog een voordeel van houten lamellen is dat je ze tot op de millimeter kunt bijregelen. Hierdoor kan je op elk moment van de dag kiezen hoeveel privacy je wilt en bepaal je zelf hoeveel zonlicht er binnen mag. Dit doe je simpelweg door de horizontale houten lamellen te kantelen. Zo creëer je in een handomdraai de perfecte sfeer in iedere ruimte. Dat is met rolgordijnen, overgordijnen of vouwgordijnen wel anders…

 

Overal geschikt

Houten lamellen zijn geschikt voor elke ruimte, ook in de badkamer en de keuken, want ze zijn vochtresistent. Voor de badkamer kies je best exemplaren die ook tegen de warmte kunnen. Een aluminium bovenbak is ook een troef: die kan niet roesten!

Op maat

Houten lamellen worden steeds op maat gemaakt, volledig naar je smaak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en in meer dan 150 kleuren, van spierwit en vergrijsd tot lichte pasteltinten. Je kunt ook kiezen voor jaloezieën waarbij je de houtnerf nog ziet zoals in de gebeitste serie. Daarnaast kan je de extra's ook bepalen: bedieningskoord, al dan niet een ladderband, frontlijsten of een motorische bediening.

 

Wood Weave

Een geheel ander type houten raamdecoratie is de Wood Weave, een houten optrekgordijn. Wood Weave Blinds (letterlijk: jaloezieën van geweven hout) zijn zeer decoratief en leverbaar in drie weefstructuren en twee modellen: de Roll-up en de Roman.

Close